Apelsinsoppa

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
0
Apelsinsoppa

En elegant soppa gjord på apelsiner. Kanelen ger en fantastisk smakkombination! Servera apelsinsoppan ljummen med uppvispad crème fraiche och kardemummaskorpor.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006

Apelsinsoppa

Ingredienser

4 portioner
juice av 4 - 6   apelsiner (6 apelsiner motsvarar ca 6 dl )
rivet skal från 2   apelsiner
1   kanelstång
2   äggulor
2 msk  florsocker
1 dl  crème fraiche

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg. 
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi870 KJ / 210 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Små kanelsuffléer med rabarberkompott
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citrussallad med amarettogrädde
Betyg 3.5 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsinsallad med stjärnanis och kanel
Betyg 4.2 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torta di Riso (risgrynspudding)
Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tranbärssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga