Apelsinsoppa
En elegant soppa gjord på apelsiner. Kanelen ger en fantastisk smakkombination! Servera apelsinsoppan ljummen med uppvispad crème fraiche och kardemummaskorpor.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
4 portioner
juice av 4 - 6 apelsiner (6 apelsiner motsvarar ca 6 dl )
rivet skal från 2 apelsiner
1 kanelstång
2 äggulor
2 msk florsocker
1 dl crème fraiche
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Servera gärna några hela apelsinfiléer till eller en blandad fruktsallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi870 KJ / 210 kCal
Fett12 g
Kommentarer