Inkokta plommon i kanel och apelsin

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Inkokta plommon i kanel och apelsin

Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007

Inkokta plommon i kanel och apelsin

Ingredienser

3 l
1 kg  plommon
1   apelsin
3   kanelstänger
8 dl  vatten
3 1/2 dl  torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl  socker (beroende på hur söta plommonen är)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Bjud med t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen

Christina

2020-09-08

Näringsvärde per portion

Energi380 KJ / 90 kCal

Testa liknande recept

Marshmallowsdessert med plommon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppel- och plommonkompott
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonchutney
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Yoghurtglass med kanelplommon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vaniljglass med kinesiska torkade plommon
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga