Inkokta plommon i kanel och apelsin
Inkokta plommon i kanel och apelsin är en klassisk dessert. Rik på smaker av vin, apelsin och kanel. Festligt att servera med vispad grädde och grovriven choklad.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
3 l
1 kg plommon
1 apelsin
3 kanelstänger
8 dl vatten
3 1/2 dl torrt vitt vin
5 - 5 1/2 dl socker (beroende på hur söta plommonen är)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Bjud med t ex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green. Använd ren mörk choklad av god kvalitet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 90 kCal
Kommentar
Har gjort dessa och de är en favorit bland gäster och i familjen
Christina
2020-09-08