Apelsinkryddad skinkgryta
Här är ett läckert recept på apelsinkryddad skinkgryta med magnifika och oväntade smaker. De intressanta ingredienserna skapar en god, frisk och djup smak. Servera skinkgrytan med pasta och njut!
Ingredienser
4 portioner
280 g pasta t ex spagetti
500 g färsk skinka i bit
4 morötter
2 apelsiner
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl lätt crème fraiche
2 dl vatten
1 msk soja
1 msk maizenaredning för mörka såser
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin eller olja. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna grytan extra med 1 tsk mald ingefära (för 4 port).
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan skinkan ersättas med sojaprotein i bitar.
Gröna tipset: Vill du äta grönt kan skinkan ersättas med sojaprotein i bitar.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2360 KJ / 560 kCal
Fett14 g
Kommentarer
Jag tyckte den var kanongod, fräsch och frisk i smaken. En härlig ny variant av ganska smaklöst fläskkött. familjen gillade däremot inte kombinationen av smaker...
Ingela
2007-06-19Det här var verkligen jättegott, och en annorlunda smakupplevelse!! Hela familjen är frälst!
Ylva
2005-11-12