Fullkornsspagetti med spenat och räkor
Spenat och räkor är en fräsch och trivsam kombination. Fullkornsspaghetti ger ett extra tuggmotstånd men självklart kan du välja din egna favoritpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 dl vitt matlagningsvin
3 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
ca 2 - 2 1/2 msk ljus maizenaredning
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g fullkornsspaghetti
1 påse bladspenat
1 msk olivolja
1 burk räkor i lake (à 360 g) eller räkor med skal (1 burk räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
ev lite hackad dill
Till servering
sallad
ev parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri spagetti.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden och spagettin. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym.
Gör laktosfri: välj laktosfri lätt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut parmesanen mot mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2040 KJ / 490 kCal
Fett16 g
Kommentarer