Ädelostfyllda älgrulader

Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat
2
Ädelostfyllda älgrulader

Ädelostfyllda älgrulader gjorda på älgstek med en sky av tomatpuré och vitt vin. Ruladerna serverar du tillsammans med gul lök, purjolök och persiljerot som fått ta smak av skyn under tillagningen. Ädelosten i älgruladerna ger en rik smak till maten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Ädelostfyllda älgrulader

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   purjolök
1   stor persiljerot (eller palsternacka)
ca 700 g  älgstek, gärna av innanlår
1 tsk  salt
2 krm  peppar
150 g  ädelost
1 dl  tomatpuré
4 dl  rött vin eller vatten
ädelost till garnering

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Kan man ta vanlig lövbiff?

Susanne

2016-01-18

Jag råkade sätta vitt vin istället för rött, palsternacka och morötter. mmm, en av våra nya favoriter, och till detta kokar vi penne pasta. har lagat detta några gånger sedan jag såg receptet i buffé

Nina

2010-12-18

Testa liknande recept

Vårig älggryta
Betyg 2.6 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sjömansbiff
Betyg 3.9 av 5.
289 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Sjömansbiff (i lergryta)
Betyg 2.6 av 5.
134 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostade persiljerötter i pesto  
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga