Italiensk blomkålspizza
Haka på den senaste trenden – att baka pizza på blomkål! Perfekt för alla som vill äta mindre kolhydrater, är glutenintoleranta eller bara vill göra en riktigt mumsig pizza med fyllig smak. Vad du toppar blomkålspizzan med väljer du själv, men vi gillar italiensk topping. Här får du små härliga pizzor som passar som plockmat eller kanske en matig förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2016
Ingredienser
2 st små pizzor
Pizzabotten
200 g blomkål
1/2 dl riven parmesan
1/2 dl riven mozzarella
1/2 tsk torkad oregano
1/2 tsk chiliflakes
2 msk mandelmjöl
1/2 tsk salt
1 ägg
Topping
1 dl tomatsås
3 - 4 avrunna kronärtskockshjärtan
1 mozzarella (à 125 g)
4 skivor lufttorkad skinka
Till servering
rucola
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1785 KJ / 518 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater17 g
Protein36 g
Kommentarer
supergoda
Peter
2022-11-26Hej! Skulle vilja prova men har ingen micro, kan man få motsvarande resultat med ugn eller spis?
Erica
2022-09-23Hej Erica! Det går bra att koka blomkålsriset i en kastrull istället för att micra det. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-09-23Älskar den här pizzabottnen har gjort den i flera år .
Caroline
2022-01-25