Skaliga rotfruktschips

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Skaliga rotfruktschips

Vankas det månne rostade rotfrukter, rotfruktssoppa eller någon annan rätt med just rotfrukter? Ta tillvara skalet när du ändå skalar och fritera till spröda, smakrika chips. Se bara till att skalen är ordentligt borstade och rena från jord och smuts.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Skaliga rotfruktschips

Ingredienser

1 l chips
5 dl  rapsolja
5 dl  väl rengjorda och torra skal av eko-rotfrukter (t ex morot, palsternacka och rödbetor)
flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per dl.

Gör så här

Tips

Ska du fritera rödbetsskal är det bra att skölja skalen noga så färgar de inte av sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi357 KJ / 85 kCal
Fett9 g
Salt0.05 g
Kolhydrater2 g
Protein0.2 g

Testa liknande recept

Rotfruktschips
Betyg 2.2 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Friterade tortillabröd med goda röror
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Friterade lökringar med panko
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mozzarella sticks
Betyg 3.7 av 5.
23 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
French fries
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökiga mandlar med flingsalt
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga