Lat lasagne med svamp och grönkål
Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och mjölkdryk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfria ersättningsprodukter av färskost, mjölk, och hårdost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsämnet E1105 lysozym tex parmigiano reggiano. Välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!
Linda
2023-12-28Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.
Rebecka
2022-07-26Enkelt och snabbt recept. Jag använde skogschampinjoner och grönkål. Kryddade lite extra med chilifrukt, provencalska örter och buljongtärning. Bytte ut hälften av mjölken till grädde och det blev krämigt och gott.
Katrina
2021-03-04