Recept: Tacokryddad kycklinglasagne
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Tacokryddad kycklinglasagne

59 röster

Bjud på en ny variant av lasagne med denna tacokryddade kycklingvariant. Du kan göra din krämiga kycklingragu en dag i förväg och sedan värma upp före den varvas med lasagneplattorna. Ät den nygräddade lasagnen med en vinägrettoppad sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009.

Ingredienser

  • 500 g kycklingkött (lår- eller bröstfilé)
  • 2 gula lökar
  • 1 broccoli (à 250 g)
  • 1 röd paprika (à 200 g)
  • 2 påsar taco kryddmix (à 40 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 200 g färskost (av philadelphiatyp)
  • 2 dl mjölk
  • 9 lasagneplattor
  • 1 dl riven gratängost
  • olja

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Använd gärna broccolistammen, skala den i så fall med potatisskalare och skär i skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
  3. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
  4. Rör i crème fraiche, färskost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
  5. Täck bottnen på en smord ugnssäker form med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
  6. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad med vinägrett.

För alla

Gör äggfri: använd äggfria lassangeplattor.
Gör glutenfri: använd glutenfria lassangeplattor.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till mjölkproteinfri ost, byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.