Koreanska revbensspjäll

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
4
Koreanska revbensspjäll

Revbensspjäll passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Testa att marinera revbensspjällen på koreanskt vis med vitlök, ingefära, soja, honung, sesamolja, ättiksprit och chilipasta. Fantastiskt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Koreanska revbensspjäll

Ingredienser

10 portioner
3 kg  tunna revbensspjäll
5   vitlöksklyftor
1 msk  hackad färsk ingefära
1 dl  soja
1/2 dl  ättiksprit (12 %)
1 1/3 dl  honung
2 msk  sesamolja
4 msk  chilipasta (4 msk chilipaste = 4 tsk chilipulver)
majsstärkelse (majsstärkelse)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjökprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i chilipasten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Underbar smak och lukt upplevelse har haft dessa på julbordet sedan receptet fanns i Buffe Förutom några år när vi varit utomlands eller bortbjudna på jul. Idag 22 januari har vi gjort en ny portion av de koreanska revbensspjällen som vi ska njuta av som middagsmat.

Astrid

2024-01-22

Underbart gott, vi har det traditionellt varje år på julbordet !

Elin

2010-10-05

Jag har intet att tillägga eller förändra och håller med Lena-Marie. Jag fick rätten på min 70-årsdag. Och ska nu försöka laga den alldeles själv.

Ulf

2009-07-22

Testa liknande recept

Koreanska spjäll
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga sesamspjäll
Betyg 3.1 av 5.
187 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålgryta med spjäll
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Koreansk kyckling med mandusås
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurk-kimchi
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glöggmarinerade revbensspjäll med rotfrukter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga