Gurk-kimchi

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
1
Gurk-kimchi

Sugen på koreanskt? Testa kimchi på gurka! Du blandar gurkor, ansjovisfilé, sesamfrön, vitlök, chilipasta, fisksås, soja, sesamolja, socker, lime, ättiksprit och salladsblad. Servera gurk-kimchin tillsammans med exempelvis kött.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Gurk-kimchi

Ingredienser

10 portioner
2   gurkor (à ca 350 g)
1 tsk  salt
1 msk  socker

Lag

2   ansjovisfiléer
1/2 msk  sesamfrön
2   vitlöksklyftor
1 msk  ättiksprit (12 %)
1 msk  röd chilipasta (1 msk chilipasta motsvarar 1 tsk torkad chili)
1 tsk  sesamolja
1 tsk  socker
1   lime
1 - 1 1/2 tsk  asiatisk fisksås eller vanligt salt
1 msk  soja
olika sorters salladsblad

För alla

Läs ingredienserna på chilipastan, i övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Förstår inte riktigt receptet. Det står 1 1/2 tsk sesamolja och sen igen 1 tsk sesamolja. Sockermängden saltet i början av ingredienserna antar jag är den mängden som är när gurkan är under press och som sen häller av

Eva

2011-01-23

Testa liknande recept

Sweet kimchi på rödkål
Betyg 2.9 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchee
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kimchi på helt kålhuvud (Tongbaechu Kimchi)
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Koreansk kycklingpytt med syrat grönt
Betyg 4 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tapenademarinerad sparris
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga