Världens godaste äppelsmulpaj
Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011
Ingredienser
Smul
Fyllning
Till servering
För alla
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix och välj havregryn framställda av ren havre.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och vaniljvisp, grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av matfett och vaniljvisp, glass eller grädde.
Gör äggfri: välj äggfri glass eller välj grädde.
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Absolut godaste äppelpajen! Brukar dubbla smulet, och låter den st i 175° (dvs lite lägre temp men lite längre), blir så gott!
Eva
2024-04-15Jag har lagat många olika äppelpajer. Denna paj blev fantastisk god, t om den godaste! Ros-Marie
Ros-marie
2024-04-07Njaa käka en äppelpaj där man blir utsatt för salt chock är inget att rekommendera.
Fredrik
2024-03-31