Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
 Ett recept från: 
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
Fyllning
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
 smör till formen
Till servering
 vispad grädde
 vaniljsås
 glass
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
498 stGår de bra tillaga pajen i Micro ?
Marianne
Hej Marianne! Om du använder micro så kommer den tyvärr inte att bli frasig och härlig. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Såg inte så speciell ut, men vi blev totalt överraskade av den goda smaken!
Inger anita
Hade inte kanel hemma Hur funkar det med kardemumma??
Elisabeth
Hej Elisabeth! Det blir nog toppengott med kardemumma istället för kanel. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket