Världens godaste äppelsmulpaj

Om du gillar smulpaj eller äppelpaj ska du testa det här receptet på en god men lite annorlunda äppelsmulpaj. Pajen har den perfekta kombinationen av sött, surt och flingsalt. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass och njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Ingredienser
6 portioner
Smul
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk flingsalt (viktigt att flingsalt används, används vanligt salt minska på mängden)
Fyllning
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt (viktigt att det är flingsalt som används)
smör till formen
Till servering
vispad grädde
vaniljsås
glass
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är exkl serveringsförslag.
Energi1684 KJ / 402 kCal
Fett19 g
Salt0.1 g
Kolhydrater54 g
Protein3 g
Kommentarer
500 stBästa receptet! Alla älskade kakan. Drog ner till en knapp dl socker.
Tanja
Enkel att göra och supergod!
Barbro
Men herregudars skymning så god denna var då! Försvann i ett nafs :)
Monika
Jättegod, men en gång blev det lite för mycket salt.. och det är inte gott.
Pia
Jättegod och enkel att laga men nästa gång tar jag mindre socker.
Annette
Supergott
Jan
Jättegott och krispigt 😋
Pia
Temperatur?
Birgitta
Hej! Temperaturen i ugnen ska vara 225 grader. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
0,5 dl socker istället för 1,5 dl
Garmyn
Super gott och bra recept. Halverar sockret dock.
Erica