Tjocka revben i ugn med ingefärsglaze

Njut av saftiga revbensspjäll som du förkokar och tilllagar i ugn. Den smakrika glazen svänger du enkelt ihop på riven ingefära, apelsin, soja och honung. En läcker smakkombination som passar lika bra på julbordet som sommarbuffén.

Ingredienser
4 portioner
Revben
2 gula lökar
ca 1 kg tjocka revbensspjäll
15 svartpepparkorn
2 tsk salt
3 lagerblad
2 köttbuljongtärningar
Ingefärsglaze
4 msk riven färsk ingefära
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1/2 dl flytande honung
1 msk japansk soja
Till servering
rödkålssallad (se länk i steg 7 för recept)
Gör så här
02:30:00
00:04:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknatexkl. rödkålssallad.
Energi2790 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt6.8 g
Kolhydrater41 g
Protein47 g
Kommentarer
73 stKan jag använda pressad apelsin i glazen ?
Berit
Finns det något alternativ till koncentrerad apelsinjuice att ha i? Min ICA Maxi har inte det i sortimentet (”eftersom det är för dyrt att tillverka”)
Magnus
Hej Magnus! Då kan du ta koncentrerad äppeljuice i stället, äpple och ingefära är gott ihop. Koka bara i hop glazen lite extra, äppeljuicen är lite tunnare i konsistensen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Vi tjockade till glazen lite, jätte gott men saknade salt, skulle rekommendera mer salt vid kokningen
Michaela
Mycket god glacé. Min blev oxå rinnig men det löste jag lätt med 1 msk. maizenamjöl. Svårare än så var det inte o smaken blev ändå den rätta.
Birgitte
Kolla måtten!
Christer
Nej
Christer
Recept på glacen är FEL blir rinig
Christer
Jätbra
Karin
Hur ska glazen bli i konsistensen??? Min blev rinnande?🤔🤔
Christiana
Hej Christiana! Råkade du kanske använda drickfärdig apelsinjuice? Annars vet jag inte vad som kan ha blivit fel för dig. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket bra.Tack
Josip