Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
1
Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Den här matiga varianten på plättar där finriven potatis och majskorn lagts i smeten mättar bra och ä ren utmärkt vardagsrätt. Till plättarna serveras en klick matyoghurt och fläskpastrami.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2012

Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
5 dl  mjölk (gärna 1,5%)
1 tsk  strösocker
2   ägg
salt och peppar
600 g  fast potatis
340 g  majskorn
2 msk  smör eller margarin
1   gurka
2 dl  matyoghurt
150 g  fläskpastrami

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott! Jag tog i en tsk sambal oelek också väldig bra kombo med den söta majsen.

Charlotte

2012-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein49.1 g

Testa liknande recept

Majsplättar med tzatziki
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med fetaröra
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majs- och ärtplättar
Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Majsplättar med chiligräddfil och avokado
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsfritters med fetaostyoghurt och couscous
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga