Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
1
Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Den här matiga varianten på plättar där finriven potatis och majskorn lagts i smeten mättar bra och ä ren utmärkt vardagsrätt. Till plättarna serveras en klick matyoghurt och fläskpastrami.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2012

Potatis- och majsplättar med fläskpastrami

Ingredienser

4 portioner
2 1/2 dl  vetemjöl
5 dl  mjölk (gärna 1,5%)
1 tsk  strösocker
2   ägg
salt och peppar
600 g  fast potatis
340 g  majskorn
2 msk  smör eller margarin
1   gurka
2 dl  matyoghurt
150 g  fläskpastrami

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 4 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Riktigt gott! Jag tog i en tsk sambal oelek också väldig bra kombo med den söta majsen.

Charlotte

2012-09-14

Näringsvärde per portion

Energi2653 KJ / 634 kCal
Fett24.2 g
Kolhydrater55.2 g
Protein49.1 g

Testa liknande recept

Majsplättar med tzatziki
Betyg 2.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med fetaröra
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majs- och ärtplättar
Betyg 3 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatis- och majsplättar med rommig yoghurt
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med bön- och avokadosallad
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Majsplättar med tomatsallad och cottage cheese
Betyg 3.2 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga