Pepparkaksmuffins

Betyg 3.6 av 5.109 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Pepparkaksmuffins

Här kommer ett mumsigt recept på utsökta pepparkaksmuffins med lingon! Snabblagat fika som passar utmärkt i juletider men slinker ner lika lätt året om.  

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2024

Pepparkaksmuffins

Ingredienser

12 st
50 g smör (+ extra till formen)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1 ägg
1 1/2 dl mjölk (3%)
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl lingonsylt eller rårårda lingon
3 msk ströbröd (till formen, om du använder muffinsform/plåt)

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

23 st
  • Går det att få tag på receptet som fanns innan uppdateringen i november 2024? Jag tyckte det var bättre.

    Maria

    Hej Maria! Här har du länken till det gamla receptet! https://www.e-magin.se/paper/z3t0481q/paper#/paper/z3t0481q/14 Det kommer från Buffé år 2005 i decembernumret, sidan 14. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Har receptet byts ut? 🤔 Känner inte igen det. Hade ett från Ica med frysta lingon som jag lagt till min lista men nu kommer detta upp. Hut kan jag hitta det andra bättre receptet?

    Maria

  • I Buffétifdningen står inget om mörk sirap. Mina blev också bleka och ser oaptitliga ut. Dåligt.

    Lena

  • De blev väldigt bleka. Kan inte vara de som visas på bilden.

    Susann

  • Vispa smör, ägg och mjölk. Sockret då? Blev lite bleka annars god. Blev 9 st normala muffins.

    Monica

    Hej Monica! Jo, sockret ska blandas med mjölet i punkten ovanför. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Fantastiskt goda! Jag har gjort dom glutenfria med att byta ut mjölet mot Sempers finmix och lagt till 2 tsk husk och ökat mjölken till 2,5 dl istället. Använde frusna tranbär.

    Linda

  • Alldeles för torra tyvärr.

    Anna-carin

  • Mycket goda! Bra kryddning. Använde frysta tranbär, gjorde 12 st formar i bleck, gräddade mitt i ugnen ca 17 minuter. Tranbären piffade till smaken med sin surhet i det söta. Sparar receptet, så klart!

    Karin

  • Har gjort dom flera gånger och dom som har smakat dom har tyckt dom var god

    Anette

  • Blev tyvärr VÄLDIGT torra, och jag tyckte motsatsen av er andra, 15 minuter var nästan för mycket

    Sofia

Testa liknande recept

  • Mjuk pepparkaka med frostade tranbär
    Betyg 3.4 av 5.197 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkaksrulle med lingon
    Betyg 2.9 av 5.52 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pepparkakscupcakes
    Betyg 3.6 av 5.42 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mjuk pepparkaka med lingon
    Betyg 3.4 av 5.1218 personer har röstat
    Receptet har 98 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad