Recept: Pepparkaksmuffins
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pepparkaksmuffins

32 röster

Ett mumsigt recept på utsökta pepparkaksmuffins. Du gör muffinsen av bland annat smör, mjöl, socker, kardemumma, kanel, ingefära, tranbär och ägg. Snabblagat och gott till fikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2005.

Ingredienser

12 st

  • 50 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 dl torkade tranbär eller frysta lingon
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl mjölk

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, socker och kryddor i en bunke.
  4. Vispa ihop smör, ägg och mjölk. Rör ner smörblandningen och lingon/tranbär i mjölet och rör ihop degen. Klicka i stora muffinsformar. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.