Pasta med kyckling & citron- och basilikasås

Pasta med kyckling & citron- och basilikasås är både aptitligt och vackert att beskåda. En perfekt middagsrätt. Kycklingen bryns och får sedan sjuda med i såsen. Vitlök och citron är tongivande och tilltalande här.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2007

Ingredienser
4 portioner
400 g pasta av valfri sort
500 g kycklinglårfilé
olivolja till stekning
salt och nymalen svartpeppar
Citron- och basilikasås
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 dl vitt vin
3 dl kycklingbuljong
2 dl lätt crème fraiche
skalet från 1 citron
1 kruka basilika
svarta oliver till garnering
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2730 KJ / 650 kCal
Fett18 g
Kommentarer
18 stRiktigt god och så enkel att göra❤️
Anita
Så enkel och sååå gott! Toppbetyg från tonåringen. Denna rätt kommer vi göra många gånger!
Christina
FANTASTISK RÄTT!
Josefine
mmmm, mycket gott!
Lars
Väldigt gott :)
Emma
Håller med Jenny, hela familjen fick en ny favorit på middagsbordet!
Maria
Mkt god, snabbt och lätt. Den gör vi om. Vardagsmat som kändes ganska festlig :)
Jenny
Har någon druckit ett vin som ni vill rekommendera till den här rätten?
Jonas
jättegod rätt som jag gjort många gånger. alla jag bjudit gillar den mycket. blir väldigt krämig sås trots lätt crème fraiche tack vare mixningen tror jag. tycker absolut man ska ha skalet av en hel citron, blir väldigt fräscht.
Karin
Jättegott!!
Mia