Vårens nässelsoppa

Betyg 4.1 av 5.169 personer har röstat
Receptet har 35 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Vårens nässelsoppa

Våren bjuder på härliga nässlor som inte bara är roliga att plocka utan även kan användas till den här lysande soppan. Enkel, snabblagad och magiskt krämig.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1998

Vårens nässelsoppa

Ingredienser

4 portioner
ca 2 l nyplockade, späda nässlor
ca 1 l vatten
salt
1 msk margarin
3 msk vetemjöl
2 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar för vegetarisk
1 dl grädde
ev 3 msk torr sherry
2 msk hackad gräslök
4 hårdkokta ägghalvor till servering

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

35 st
  • Komplettera gärna med ett par teskedar citronsaft och någon tesked japansk soya för mer umami.

    Charlotta

  • Bra att göra som receptet. Alla har vi hemma...mjöl, buljong mm Jag har gräslök i frysen.. Funderar att ta även lite gul lök Björn

    Björn walther

  • Fantastiskt gott. Kan med fördel serveras med även prinskorvar till.

    Katarina

  • Koka soppa på en spik går oxå. Grädde, sherry, hönsbuljong mm Bullshit. Jag har nässlor, inte ett snabbköp hemma. Det behövs vatten, salt och eventuellt lite redning. (Om man vill) Kan serveras med ägghalvor. Thats it.

    Bengt

  • Som jag kommer ihåg att nässelsoppan smakade när jag var liten för 60 år sedan 😋

    Torbjörn

  • Mycket gott. I stället för ägghalvor så gör jag förlorade ägg, dvs knäcker ägg rakt ner i den kokande soppan. När vitan stelnat så serveras ägget och soppan Gulan är då gott krämig.

    Henrik

  • Hej! Var kan man köpa färska nässlor? Tack!

    Abdulla

  • Till vad skall man spara kokvattnet? Det kom aldrig tillbaka i receptet. Skall man göra nå'tannat med det?

    Dan

    Hej Dan! Den används i punkt 3, -Späd med nässelspadet. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Godaste varianten av nässelsoppa jag någonsin gjort

    Susanne

  • Hur ska man kunna koka 2 liter nässlor i en halv liter vatten? Måste stå fel….

    Tomas

    Tack Tomas för din fråga. Vi har nu förtydligat i texten att man lägger i nässlorna lite eftersom de sjunker ihop. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

Näringsvärde per portion

Energi847 KJ / 202 kCal
Fett17 g
Salt4.06 g
Kolhydrater7 g
Protein6 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Evas gräddstuvade nässlor
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppa med ramslök och nässlor
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Potatis- och purjolökssoppa med grönkål
    Betyg 4 av 5.45 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Nudelsoppa med pak soi och tomat
    0 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad