Sallad med honungsmelon, cantaloupe och halloumi

En sommarfräsch lunch får du med denna blandade melonsallad med både cantaloupe och honungsmelon. Stek halloumi och rör ihop en avokadokräm smaksatt med chili och vitlök så blir det ännu godare. Cashewnötterna ger krisp. Det söta från melonen och sältan från halloumin är en utsökt kombination.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2011

Ingredienser
4 portioner
1/2 rödlök
1 cantaloupemelon (à ca 750 g)
1 honungsmelon (à ca 1 kg)
1 lime (finrivet skal och 1 msk saft till avokadokrämen)
1 förp körsbärstomater (à 250 g)
Avokadokräm
2 avokador
1 liten vitlöksklyfta
1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk färskpressad limesaft
1 dl matyoghurt (10%)
2 krm salt
1 krm peppar
2 förp halloumi eller grillost (à 200 g)
1 msk olivolja
1 påse blandad sallad (à ca 140 g)
1 dl kalamataoliver
1 dl pistage- eller cashewnötter
Gör så här
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3070 KJ / 734 kCal
Fett48 g
Salt5.6 g
Kolhydrater40 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Marinerade linser är gott till!
Frida
2025-07-28God sallad med fina smaker och perfekt sommarmat! För de mer hungriga ska jag testa med marinerade linser som föreslås i receptet.
Eva-lisa
2025-07-14Gott
Erik
2025-01-29