Mandelpotatisvåffla med siksallad

Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2010

Mandelpotatisvåffla med siksallad

Ingredienser

4 portioner

Mandelpotatisvåffla

800 g mandelpotatis
1 ägg
3/4 tsk salt
1 krm peppar

Siksallad

1 ägg
500 g rökt sik
1 liten fänkål
4 rädisor
1 äpple
3 tsk grov, osötad senap
2 msk flytande honung
3 msk kallpressad rapsolja
2 krm salt
1 krm vitpeppar
3 msk grovskuren dill
2 kokta ägg
smör till våffeljärnet

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Hur blir våfflorna om de sparas ett dygn innan servering? Vad händer om man värmer de i t.ex micron?

    Åsa

  • Hej! Japp, det stämmer. När man skalar dem blir det kanske 600 gr kvar. Och så beror det ju såklart på hur stort våffeljärn man har. Det är inget annat än potatis och ägg, så det blir ju typ som en råraka. Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • 800g potatis till 4 portioner!

    Pierre

Testa liknande recept

  • Vegovåfflor utan gluten
    Betyg 3.5 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Belgiska chokladvåfflor
    Betyg 4.1 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad