Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Detta recept innehåller husmanskost när den är som bäst! Din snabbstekta fänkålssotade strömming serverar du direkt tillsammans med mandelpotatis, smakrik pepparrot, rädisa och färska örter på ett krispigt knäckebröd. Vackert och gott!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Fänkålssotad strömming med mandelpotatis och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
450 g  strömmingsfilé
500 g  mandelpotatis
1 1/2 msk  fänkålsfrön
1 tsk  salt
1/2 dl  riven eller hyvlad pepparrot
1 dl  plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill
4 - 8   rädisor
smör
stora knäckebröd

För alla

Fri från gluten, om specialknäckebröd används. Fri från ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Inlagd strömming från Hälsingland
Betyg 4 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Senapsstekt strömming med pepparrot
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Strömming Melba
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Strömmingslåda
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kräftströmming
Betyg 4.8 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömmingslåda à la Jacob
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga