Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Förtjusande chilismakande lax med en underbar bulgur fylld av aprikoser, grovhackade cashewnötter och rucola. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig matyoghurt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Ingredienser
1 portion
1 fryst laxfilé à 140 g
1 dl hel bulgur
1/2 liten rödlök
3 torkade aprikoser eller 2 färska aprikoser
2 msk cashewnötter (rostade)
1 - 2 msk färskpressad citronjuice
1 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
1/2 tsk chiliflakes
1 krm salt
1 msk olja
1/2 dl rucola
ev matyoghurt till servering
Gör så här
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stJättegott! Blandade i lite sweetchilisås i yoghurten 👌🏼 Smarrigt!
Tiina
Det här var ett gott och bra recept (som lagas utan grädde, vilket ger ett extra plus)
Maria
Så fantastiskt fräscht o gott. Denna rätt gör vi om och om igen i min familj. Gott med lite riven gurka, citronsaft o mynta i yoghurten.
Maria
Supergott! rekommenderas verkligen! Kör laxen i ugnen! Det är enklast och blir bra resultat.
Danielle
Jättegott! Jag körde också laxen i ugnen istället.
Åsa
En annorunda kombination men resultat blev supergott. Många olika smaker som kompletterade varandra.
Thomas
Receptet verkande mysko, men resultatet blev gott. Vi gav laxen en stekyta och slängde in den i ugnen (enklare när man är fler).
Lena