Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
7
Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Förtjusande chilismakande lax med en underbar bulgur fylld av aprikoser, grovhackade cashewnötter och rucola. Servera din lax och bulgur med en klick syrlig matyoghurt.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Lax med bulgur, aprikos och cashewnötter

Ingredienser

1 portion
1   fryst laxfilé à 140 g
1 dl  hel bulgur
1/2   liten rödlök
3   torkade aprikoser eller 2 färska aprikoser
2 msk  cashewnötter (rostade)
1 - 2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  olivolja
1/2 krm  salt
1/2 krm  peppar
1/2 tsk  chiliflakes
1 krm  salt
1 msk  olja
1/2 dl  rucola
ev matyoghurt till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt bulgur med quinoa, ris eller bönor.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Blandade i lite sweetchilisås i yoghurten 👌🏼 Smarrigt!

Tiina

2020-08-25

Det här var ett gott och bra recept (som lagas utan grädde, vilket ger ett extra plus)

Maria

2016-02-23

Så fantastiskt fräscht o gott. Denna rätt gör vi om och om igen i min familj. Gott med lite riven gurka, citronsaft o mynta i yoghurten.

Maria

2013-01-26

Testa liknande recept

Kikärtscurry med aprikoser
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfilé med aprikoser, bulgur och yoghurt
Betyg 2.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Aprikos- och apelsinbollar med kakao
Betyg 3.4 av 5.
50 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Choklad- och nötröra med frukt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påskiga limeägg
Betyg 2.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nöt- och fruktboll (glutenfri)
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga