Langos med vitlökssås

Nu behöver du inte gå på festivaler för att få underbara, friterade langos! Med detta recept kan du själv göra langosbröd hemma i köket som du sedan toppar med salt stenbitsrom, vitlökssås och krispig rödlök. Supergott och mättande!

Gör så här
00:35:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi672 KJ / 161 kCal
Fett5 g
Salt0.46 g
Kolhydrater24 g
Protein3 g
Kommentarer
20 stlchf 1 portion ; 2 ägg 2 msk majo o 2 msk riven ost . 250 grader grädda gyllene . Låt svalna något . Fyllning valfri typ creme fraiche rödlök skinka/räkor + rom
Marlene
Jag har i alla år gjort detta recept utan potstis och jäklar så mycket godare dom blir, smakar som på marknad 😃
Madelene
Degen blev väldigt kletig och svårhanterad, hade i mycket mer mjöl än det står och ändå gick det knappt kavla ut. Tror faktiskt det hade räckt med 2 dl vätska. Men de blev goda i allafall till slut.
Anna
Ett tips ta sötpotatis ist blir riktigt gott då!
Niklas
Ylva, jag har aldrig fryst in en hel deg. Däremot har jag fryst in varje portion, lite mjölad, i gladpack. Bra att öppna förpackningen innan den tinat helt. Fungerar jättebra!
Birgitta
Går det att frysa in degen om jag inte vill göra 16 på en gång?
Ylva
Så gott och mättande!
Caroline
Ca hur många bröd blir receptet ?
Madelene
Hej Madelene! Det blir ca 16 st langos av receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergott! Vi slängde på lite räkor och avokado också, och sen en skvätt citron :)
Tommy
Kan man ha vanligt mjöl?
Nathalie
Hej Nathalie! Specialvetemjöl ger lite fluffigare slutresultat men det går bra med vanligt vetemjöl också! Hälsningar Elina
ICA-köket