Kycklingbiffar med gräddsås och snabbinlagd gurka

Testa det här receptet där biffarna görs på kycklingfärs istället för nötfärs. Till de goda kycklingbiffarna serveras kokt potatis samt en god, len gräddsås och inlagd gurka som du fixar själv på nolltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Inlagd gurka
2 msk ättiksprit (12%)
2 msk strösocker
1 dl vatten
1/2 gurka
2 msk hackad persilja
salt
peppar
Biffar
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1/2 dl ströbröd
ca 500 g kycklingfärs
1 ägg
170 g majskorn
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk smör eller margarin
Gräddsås
1/2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk (gärna 1,5%)
1 1/2 matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
2 tsk soja
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2201 KJ / 524 kCal
Fett18 g
Salt4 g
Kolhydrater49 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite för lite sås men jag gör mera.
Lena
2025-08-15De så underbart goda toppen
Lena
2025-08-15Eran uträkning på näringsvärde måste ju vara helt fel. Bara kycklingfärsen innehåller 20-25g protein per 100g. Och ska vara 500g kycklingfärs. Hur kan det bara bli 12g protein per portion??
Simon
2025-06-01Hej Simon! Nu är receptet omräknat och det du säger är helt riktig. Nya beräkningen ligger inne. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
2025-06-09