Köttfärssoppa med tomat
En suverän soppa med köttfärs i grunden som du kryddar med stora smaker från spiskummin, chilipulver och paprika, enkelt och gott. Köttfärssoppan har en bas på krossade tomater och buljong som ger en fin färg vid servering.
Ingredienser
4 portioner
4 morötter
2 gula lökar
500 g köttfärs
1 msk olja
1 tsk salt
1 1/2 krm mald vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 förpackning krossade tomater (à 500 g), gärna med chilismak
2 köttbuljongtärningar
1 l vatten
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen och brödet. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
En dessert av päron med en klick kvarg smaksatt med flytande honung passar bra efter soppan. Vill du ha en "grön soppa" kan quornfärs ersätta köttfärsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2394 KJ / 572 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Jag lade till tärnad potatis och vitlök som jag stekte med från början. Tog även en extra burk krossade tomater samt ganska mycket extra spiskummin och paprikapulver plus lite malen koriander. Blev jättegott!
Ann-sofie
2024-02-18Gjorde om den lite. Tog 1 stor gul lök, 2 stora morötter och 4 potatisar. Gjorde enligt receptet i övrigt och sist i med potatistärningar. Puttrade på låg värme i ca 30 minuter och blev supergott! Serverade nybakad Baugett till.
Ewa
2023-11-22Supergod!! Till och med tonårsdottern som annars är ganska selektiv med mat och sällan vill prova nytt gillade den. Hon tog två gånger = väldigt bra betyg. Kokade pasta att ha bredvid så var och en kunde lägga i soppan och så vitlöksbröd till.
Sofie
2022-09-19