Granola
Ett mumsigt recept på hemgjord granola som är en slags müsli. Du gör granolan av nötter, havregryn, kokos, äppeljuice, honung, kanel, tranbär, russin, pumpakärnor och linfrön. Granolan ger ett härligt crunch att toppa på frukostens yoghurt eller filmjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2011
Ingredienser
8 dl
1 dl naturella nötter t ex hasselnötter, sötmandel, cashew- och paranötter
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl konc äppeljuice
1/2 dl honung
1 msk malen kanel
1/2 dl torkade tranbär
1/2 dl russin gärna hälften gula
1/2 dl naturella pumpakärnor
1/2 dl hela linfrön
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd havregryn framställda av ren havre.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Klimatanpassa
Detta är redan Klimaträtt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1023 KJ / 244 kCal
Fett13 g
Salt0.01 g
Kolhydrater23 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej. Förklara gärna vilken konsistens maten ska ha när man tar ut den ur ugnen. Min granola var fortfarande mjuk efter en halvtimme (i en ny ugn). Vissa kakor brukar vara mjuka och stelna när dom svalnat. Är det samma med granola. Så tråkigt när man ska laga saker för första gången och alla recept förklarar som om man redan skulle veta vissa saker utan att ha gjort dom innan.
Suzanne
2024-04-24För oss som gillar kombo mellan sött och salt; rosta pumpafrön (gärna med solroskärnor också) på medelvärme i stekpanna. Ha i några droppar neutralolja och strössla på flingsalt som du maler mellan två fingrar. När havregrynen är klara blandar du i dina frön, 😊 Såå gott!
Linnéa
2024-02-25Jag har inte alltid honung hemma, då går det bra med sirap. Även annan lättdryck funkar, jag har testat svartvinbär eller det jag har hemma, funkar också bra.
Helena
2024-01-17