Dubbelmarinerad oxfilé

Betyg 4.2 av 5.173 personer har röstat
Receptet har 59 kommentarer
Dubbelmarinerad oxfilé

Denna dubbelmarinerade oxfilé blir en garanterad succé på din fest när du serverar den kall tillsammans med marinaden. Oxfilén får bland annat smaker av hoisinsås och soja men sedan även vitvinsvinäger, vitlök och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2003

Dubbelmarinerad oxfilé

Ingredienser

6 portioner
800 g oxfilé
1 msk olja
1 msk smör
salt
peppar

Marinad 1

2 msk kinesisk soja
2 msk hoisinsås (kan uteslutas)
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker

Marinad 2

1/2 dl vitvinsvinäger
2 msk vatten
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 - 1 1/2 finhackade vitlöksklyftor
1 kruka finhackad persilja
1/2 dl hackad kapris

Gör så här

08:00:00
00:40:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

59 st
  • Funkar det med rostasfilé?

    Sölwe

    Hej Sölwe, det fungerar fint med rostasfilé, det blir ju inte samma tid för rostas i ugnen, men stek den till samma innertemperatur. Skiva den tunt. Lycka till. Vänliga hälsningar Leif Leif

    ICA-köket

  • Hej! När man steker på köttet första gången - ska man bara få yta på det eller ska det bli relativt färdigt?

    Mathias

    Hej Mathias! Då ska den bara få en fin stekyta. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Super gott blev det! Räckte till många. Enkelt att göra!

    Anna-lena

  • Vilken sås och tillbehör ska serveras

    Ingegerd

  • Kan man frysa köttet efter tillagning för att kunna förbereda ännu längre i förväg?

    Cherin

    Hej Cherin! Det skulle jag inte rekommendera. Jag tror att köttet blir grått och torrt då. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Kan man använda fläskfilé istället

    Susanne

    Hej Susanne! Det går fint att använda fläskfilé istället. Se bara till att den är genomstekt, 72 grader i innertemperatur. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Ser gott ut och har börjat förbereda denna rätt. Funderar dock på när marinad 2 ska på? Ser i kommentaren om att den ska skedas på just innan servering men i receptet står det att det ska ske dagen innan och innan servering…? Hur göra?

    Anna

    Hej Anna! Ja, det var ju lite otydligt skrivet ska vi erkänna. Nu har jag förtydligat så det förhoppningsvis ska bli glasklart! ;) Marinad två ska alltså på dagen före. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Vilket vin rekommenderar ni till detta, gärna vitt vin.

    Lise-lott

    Hej Lise-Lott. Riesling skulle fungera bra till. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Hej! Passar det med kantarellsås och rostade rotsaker i ugn till denna rätt?

    Ewa

  • En riktigt favorit hos familj och vänner:D Smakrik men tar inte bort smaken köttet, denna gör jag så ofta jag har möjlighet

    Felicia

Näringsvärde per portion

Energi2184 KJ / 522 kCal
Fett44 g
Salt4.2 g
Kolhydrater4 g
Protein30 g

Testa liknande recept

  • Grillad oxfilé
    Betyg 4.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Helstekt oxfilé
    Betyg 4.1 av 5.214 personer har röstat
    Receptet har 36 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé tournedos
    Betyg 4.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Helstekt pepparfilé
    Betyg 4 av 5.88 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Oxfilé med apelsin- & peppartäcke
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Carpaccio
    Betyg 4.6 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad