Balsamicofilé med tryffelkantareller

Bjud dina gäster på en matupplevelse. Denna balsamicofilé med tryffelkantareller har fantastiska smaker som gifter sig med varandra. Fläskfilé serverad med balsamicosås och tryffelkantareller med äpple, sidfläsk och tryffel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Ingredienser
4 portioner
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
1/2 msk smör eller olja att steka i
2 krm salt
1 krm peppar
flingsalt och svartpeppar att strö över
Tryffelkantareller
200 g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
2 tsk tryffelolja
1 påse rucola (à 70 g)
Gör så här
00:03:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett32 g
Kommentarer
24 stBlev hemmagjord potaisklyftor och morötter passa utmärkt till tycker jag. Jag brukar ha i svamp bacon och äpplen och såsen när de är 10 minuterna på köttet så får de gå tillsammans blev mums
Emma
Detta har jag lagat flera gånger och det är sååå gott. Har bytt ut kantareller till annan svamp och uteslutit tryffelolja. Det blir lite olika varje gång men ändå alltid så gott. Jättebra bjudrätt.
Lisa
Supergott! Ska laga vid tillfälle när vi har gäster också.
Åsa
En av de godaste rätterna jag har lagat.
Natalie
Jättegott! Uteslöt tryffeloljan och tog rapsolja istället.
Kajsa
Tryffeloljan föll inte alls oss i smaken. Förstörde hela rätten tyckte vi. Nästa gång blir det utan tryffelolja, och med champinjoner istället för kantareller.
Susanna
Kanongott - speciellt med färska kantareller. Bytte ut tryffeloljan mot valnötsolja, det fungerade bra. Hittade inget sidfläsk i butiken så det blev Ica's tärnade bacon istället. Blir supergott ihop med kantarellerna. Fläskfilén är enkel att göra och blir saftig. Jag serverade klassisk potatisgratäng till.
Zara
Fantastiskt gott! Vi gjorde en vanlig potatisgratäng och hoppade över tryffeloljan till svampen - blev kanongott ändå!
Cecilia
Det här var otroligt gott,alla i sällskapet tyckte likadant. Alla smakerna gifte sig väldigt bra. Jag gjorde dock en klassisk grädd-potatisgratäng, där jag blandade i jordärtskockorna och schalottenlöken, med västerbotten som topping. Nästa gång funderar jag på att bara ha potatis i gratängen och servera en jordärtskockspuré vid sidan om...
Eva
Detta var fantastiskt gott. Provade när mina föräldrar var här och alla sa samma sak, detta var bland det bästa vi ätit. Vi tog bacon och kastanjchampinjoner i stället för kantareller och sidfläsk. Gjorde morot & potatisklyftor i ugn som alternativ till gratäng.Som sagt maten var utsökt god, blev till och med en ny favorit hos våra 2 barn (7,10 år). Kommer defenitivt att göra detta flera gånger.
Pernilla