Balsamicofilé med tryffelkantareller

Betyg 4.1 av 5.67 personer har röstat
Receptet har 24 kommentarer
Balsamicofilé med tryffelkantareller

Bjud dina gäster på en matupplevelse. Denna balsamicofilé med tryffelkantareller har fantastiska smaker som gifter sig med varandra. Fläskfilé serverad med balsamicosås och tryffelkantareller med äpple, sidfläsk och tryffel.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Balsamicofilé med tryffelkantareller

Ingredienser

4 portioner
ca 600 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
1/2 msk smör eller olja att steka i
2 krm salt
1 krm peppar
flingsalt och svartpeppar att strö över

Tryffelkantareller

200 g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
2 tsk tryffelolja
1 påse rucola (à 70 g)

Gör så här

00:03:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

24 st
  • Blev hemmagjord potaisklyftor och morötter passa utmärkt till tycker jag. Jag brukar ha i svamp bacon och äpplen och såsen när de är 10 minuterna på köttet så får de gå tillsammans blev mums

    Emma

  • Detta har jag lagat flera gånger och det är sååå gott. Har bytt ut kantareller till annan svamp och uteslutit tryffelolja. Det blir lite olika varje gång men ändå alltid så gott. Jättebra bjudrätt.

    Lisa

  • Supergott! Ska laga vid tillfälle när vi har gäster också.

    Åsa

  • En av de godaste rätterna jag har lagat.

    Natalie

  • Jättegott! Uteslöt tryffeloljan och tog rapsolja istället.

    Kajsa

  • Tryffeloljan föll inte alls oss i smaken. Förstörde hela rätten tyckte vi. Nästa gång blir det utan tryffelolja, och med champinjoner istället för kantareller.

    Susanna

  • Kanongott - speciellt med färska kantareller. Bytte ut tryffeloljan mot valnötsolja, det fungerade bra. Hittade inget sidfläsk i butiken så det blev Ica's tärnade bacon istället. Blir supergott ihop med kantarellerna. Fläskfilén är enkel att göra och blir saftig. Jag serverade klassisk potatisgratäng till.

    Zara

  • Fantastiskt gott! Vi gjorde en vanlig potatisgratäng och hoppade över tryffeloljan till svampen - blev kanongott ändå!

    Cecilia

  • Det här var otroligt gott,alla i sällskapet tyckte likadant. Alla smakerna gifte sig väldigt bra. Jag gjorde dock en klassisk grädd-potatisgratäng, där jag blandade i jordärtskockorna och schalottenlöken, med västerbotten som topping. Nästa gång funderar jag på att bara ha potatis i gratängen och servera en jordärtskockspuré vid sidan om...

    Eva

  • Detta var fantastiskt gott. Provade när mina föräldrar var här och alla sa samma sak, detta var bland det bästa vi ätit. Vi tog bacon och kastanjchampinjoner i stället för kantareller och sidfläsk. Gjorde morot & potatisklyftor i ugn som alternativ till gratäng.Som sagt maten var utsökt god, blev till och med en ny favorit hos våra 2 barn (7,10 år). Kommer defenitivt att göra detta flera gånger.

    Pernilla

Näringsvärde per portion

Energi2310 KJ / 550 kCal
Fett32 g

Testa liknande recept

  • Smörstekta kantareller
    Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pappardelle med grönkål och kantareller
    Betyg 4 av 5.153 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantareller på rödlöksbädd
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppa med kantareller och vitt vin
    Betyg 3.1 av 5.207 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad