Högrevsgryta med sidfläsk och kantareller
Detta är en mustig höstgryta med vackra färger och rika smaker. Kantarellerna och salladslöken passar bra ihop och är fina inslag till den här högrevsgrytan med sidfläsk. Servera din smakfulla köttgryta med ris eller potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g högrev
200 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1/3 kruka timjan
4 dl rödvin
3 msk konc kalvfond
4 dl vatten
majsstärkelse
300 g kantareller
125 g salladslök
1 msk smör
salt
svartpeppar
1/2 kruka gräslök
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Näringsvärdet är beräknat utan tillbehör till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2628 KJ / 629 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater8 g
Protein41 g
Kommentarer
Jag ändrade lite i receptet och använde crockpot istället. Bytte ut vitlök mot torkad/krossad vitlök, smulade ner torkade kantareller, och slopade vattnet. Körde 4 h på hög värme, smakade av och tillsatte lite matgrädde sista halvtimmen. Sidfläsket gav en god rökig smak, alla åt med uppskattning.
Denise
2024-01-18Skippade vattnet och körde i slow cooker. Blev bra
Martin
2024-01-05Hej, vad innebär det att ”Skumma bort fettet på ytan då och då.”?
Lynda
2023-11-15