För pålitligt skydd

O.b.

O.b. har blivit synonymt med tamponger världen över och är en förkortning av orden "Ohne Binde" som betyder "utan bandage" på tyska. Läs mer om vad som gör tampongerna så speciella!

O.b.
Tampongens ankomst till Europa

En symbol för säkerhet och självförtroende

O.b. har varit en viktig del av miljontals kvinnors liv i över 70 år. 1947 såg den tyska ingenjören Carl Hahn i ren slump en tampongannons i en amerikansk tidskrift.
Det fanns ingen liknande produkt i Tyskland, att lansera tamponger skulle innebära en revolution i intimhygien för kvinnor.

Carl slog sig samman med advokaten Heinz Mittag och den kvinnliga gynekologen Judith Esser. Judith hade ett stort engagemang i att förbättra kvinnors livskvalitet och hon ville hitta en lösning för att ersätta de klumpiga sanitetsbindorna på 1940-talet. Tillsammans utvecklade de o.b. tampongen.

Vad är det som gör o.b tamponger så speciella?

O.b. är mycket noga med alla produkter som dom utvecklar, eftersom många av produkterna har direkt koppling till kroppen. Tampongerna utvecklas så att de ska uppfylla högsta kvalitetsstandard, därför kontrolleras alla tamponger noggrant och är fria från färgämnen, onödiga tillsatser och klorblekning.

O.b. försöker alltid hitta nya sätt att förbättra sina tamponger, så att de blir ännu bekvämare och ger ännu bättre skydd.

Nya produkter från o.b hos ICA

Produktbild o.b proComfort 64 st tamponger, blå förpackning.

ProComfort Normal 64 st

Passar bäst vid lätt till måttlig blödning. Skapad med Dynamic Fit teknologi som gör att tampongen formar sig efter din kropp. Upp till 100% skydd från läckage och säkert skydd i 4-8 timmar.

Produktbild o.b. proComfort super, 54 st tamponger i en rosa förpackning.

ProComfort Super 54 st

Passar bäst vid måttlig till kraftig blödning. Skapad med Dynamic Fit teknologi som gör att tampongen formar sig efter din kropp. Upp till 100% skydd från läckage och säkert skydd i 4-8 timmar.