Snabba och krispiga rårakor med läckra toppings
Lyxa till det med små medel. Här bjuds det på krispiga minirårakor som både går snabbt att göra och ännu snabbare att mumsa i sig. Serveras med goda toppings som är enkla att slänga ihop. Det gillar vi!
Tips & genvägar
1
Använd potatisbullar
Slipp både smet och stek. Köp färdiga potatisbullar för att få riktigt snabba minirårakor på några minuter.
2
Våffla dem krispiga
Damma av det årliga våffeljärnet och våffla potatisbullarna tills de är krispigt gyllenbruna. Känn fraset!
3
Toppa med ”färdiga” toppings
Använd råvaror och produkter som klarar sig själva. Som jalapeñochips, färskost med pepparrot, rödlök, stenbitsrom, och hjortronsylt. Lite snabb blandning och hackning senare så har du massor av olika toppings att grädda fraset med.
Lätt som en plätt. Se receptet nedanför.
Det här behöver du!
Valfritt antal tinade potatisbullar
Crème fraiche med stenbitsrom
1 dl crème fraiche
4 msk röd stenbitsrom (helst löjrom såklart)
½ finhackad rödlök
½ ask klippt smörgåskrasse
Kallrökt lax med pepparrotskräm
125g färskost med pepparrot
2 delade skivor kallrökt lax
Nymalen svartpeppar
4 dillvippor, flow-pack
4 citronskivor
Mangorajaräkor med krossade jalapeñochips
1 dl mangoraja
200 g handskalade räkor i lake
1 msk fryst hackad gräslök
4 sköljda hjärtsalladsblad
Picklad rödlök
1 näve krossade jalapeñochips, Gårdschips
Hjortron med lättvispad grädde
2 dl lättvispad grädde
4 msk hjortronsylt
Mynta eller citronmeliss
Så här gör du!
• Tina potatisbullarna på en plåt med hushållspapper.
• Grädda potatisbullarna i våffeljärn tills du har en frasig gyllenbrun yta. Du får plats med mer än en i taget.
• Garnera med valfri topping och servera direkt.
Crème fraiche med stenbitsrom
• Skala, dela och hacka rödlöken fint.
• Toppa din gräddade potatisvåffla med crème fraiche, rom, hackad rödlök. Klipp krassen med sax direkt över som garnering.
• Dra på några varv med svartpeppar från pepparkvarnen.
Kallrökt lax med pepparrotskräm
• Skär laxskivorna på hälften så du får 4 mindre skivor. .
• Skölj och skär 4 citronskivor.
• Bred ut pepparrotsfärskosten på din gräddade potatisvåffla, lägg på lax.
• Toppa med citron, dill och svartpeppar.
Mangorajaräkor med krossade jalapeñochips
• Häll av räkorna i en sil, rör ihop räkor med mangoraja och gräslök i en skål.
• Skölj och skaka av vattnet från salladen, bryt av bladen.
• Toppa din gräddade potatisvåffla med sallad, räkröra, picklad rödlök
• Krossa över heta jalapeñochips.
Hjortron med lättvispad grädde
• Vispa grädden till lättvispad
• Toppa din gräddade potatisvåffla med lättvispad grädde och hjortronsylt.
• Garnera med mynta eller citronmeliss.