humansponsring

Childhood arbetar för att barn ska få vara barn

Framtiden blir så bra som våra barn mår. Därför stödjer ICA sedan 13 år tillbaka World Childhood Foundation; organisationen som arbetar med att förebygga våld och övergrepp mot barn, både här i Sverige och resten av världen.

5,8 miljoner till Childhood

Stort tack alla kunder, medarbetare och ICA-handlare – under julen 2016 har vi totalt tillsammans samlat in 5,8 miljoner kronor till Childhoods viktiga arbete för barnens bästa i Sverige och världen över! ICA Sveriges julkampanj bidrog med 5,1 miljoner kronor och Apotek Hjärtat och ICA Banken bidrog med ytterligare 700.000 kronor.

- Vill du ge mer? Här kan du bli månadsgivare.

Fakta insamlingen

I ICAs julsortiment fanns utvalda varor där mellan 50 öre och 10 kronor per vara gick till Childhood under perioden vecka 46 till 52. ICA upprepade även kampanjen #merdegtillungarna på instagram. För varje bild på saffransbaket som taggades skänkte ICA 25 kronor till Childhood. ICAs kunder hade också möjlighet att skänka sin bonuscheck under kampanjtiden.

Övriga aktiviteter inom ICA Gruppen

Apotek Hjärtat sålde Childhood-armband och kampanjprodukter till förmån för Childhood. Via ICA Banken fanns möjlighet för bankens kunder att swisha ett bidrag. Den totala bidraget från ICA Gruppen blev cirka 5,8 miljoner kronor.


Arbetar för barns rätt till en barndom

World Childhood Foundation är en stiftelse som grundades 1999 av drottning Silvia. Childhood vill ge alla barn möjlighet till att utvecklas till starka, trygga och ansvarsfulla människor. Därför jobbar Childhood för de barn som ofta glöms bort; barn som lever på gatan, på institution eller i en familj där föräldrarna inte orkar vara det som barnet mest behöver – trygga vuxna. Barn som lever i utsatthet och därför har större risk att utsättas för våld och sexuella övergrepp.


Ta vara på varandras styrkor

Childhood har inte egen personal på fältet utan stöder just nu runt 100 projekt i 16 olika länder. Den mest effektiva hjälpen kommer från människor som brinner för sin uppgift, från eldsjälar som har följt arbetet från start. På ICA hoppas vi på bästa sätt kunna ta vara på engagemanget och kraften hos både Childhood och ICA och på så sätt kunna göra en skillnad.