Veckans lunchmat

Vecka 20: 14-18 Maj

Måndag

Grillad salviakyckling med grönkål, citronsås och jasminris

Ugnsbakad lax med hollandaisesås och dillrostad potatis

 Tisdag

Wokade nudlar med fläskkött och grönsaker

Soltorkad tomat och fetaostbiffar med rostade rotfrukter och tzatziki

 Onsdag

Raggmunk med stekt fläsk, löksås och lingon

Panerad spätta med dillkokt potatis, remouladsås och citron

Torsdag

Biff a la Lindström med potatispuré och gröna ärtor

Krämig pestobakad lax med jasminris och grönsaker

Fredag

Gorgonzolagratinerad kyckling med honungsrostad sötpotatis och rotfrukter

Fredagsstek med gräddsås, persiljerostad potatis, rotfrukter och svartvinbärsgelé

 

Vecka 21: 21-25 maj

Måndag

Köttbullar i gräddsås med lingon och potatispuré

Flygande Jakob med ris och grönsaker

Tisdag

Wokad kyckling med cashewnötter och jasminris

Esplanads lasagne bolognese

Onsdag

Köttfärsbiffar med svampsås, potatispuré och lingon

Pocherad vit fisk med äggsås och kokt potatis

Torsdag

Het mustig biffgryta med kanel, choklad och honung, serveras med ris och grönsaker

Piri-Piri kyckling med ris och apelsinsås

Fredag

Basilika och fetaostbakad lax med citronrostad potatis

Ört och vitlöksgrillad fläskytterfilé med rostad potatis, grönsaker och béarnaisesås

Vecka 22: 28/5-1/6

Måndag 

Tisdag

Onsdag

Fiskgryta med saffran och kokt potatis samt Aioli

Raggmunk med stekt fläsk, löksås, kokt potatis och lingon

Torsdag

Chili Con Carne med vildris

Gryta på fläskkött med dijonsenap, champinjoner och jasminris

Fredag

Viltkryddade färsbiffar med potatispuré, lingon och enbärsgräddsås

Lax Teriyaki med sesamfrön, grönsaker och jasminris

 

Vecka 23: 4-18 juni

Måndag

Flygande Jakob med ris

Pannbiff med löksky, kokt potatis och lingon

Tisdag

Biff i Paneng curry med wokade grönsaker och jasminris

Esplanads Lasagne Bolognese

Onsdag

Stekt strömming med potatispuré, gröna ärtor och citron

Kålpudding med kokt potatis och lingon

Torsdag

Ingen Lunch

Fredag

Halstrad rimmad lax med romsås och dillkokt potatis

Cognacsmarinerad fläskytterfilé med potatisgratäng och ugnsrostade rotfrukter