Vårt engagemang: Ljuskväll i Långhyttan

bild3

Vårt engagemang: Ljuskväll i Långhyttan

För oss på ICA Supermarket Mathyttan är det viktigt att jobba för sammanhållningen i byn. Med en stämningsfull ljuskväll nere vid sjön varje höst får vi ett gemensamt avslut på sommaren, samtidigt som vi samlar in pengar till våra lokala föreningar.

Vårt engagemang startade för några år sedan när kommunen tog emot ett stort antal asylsökande. Vi ville samla alla boende, lära känna varandra och stärka den redan goda gemenskapen. Tillsammans med Långhyttans Brukshistoriska förening och Röda Korset anordnade vi en kväll nere vid sjön där alla som ville fick köpa en marschall och tända nere vid strandbrynet. Det visade sig vara så uppskattat att vi har fortsatt med denna ceremoni sedan dess!

Engagemanget går ut på att vi som butik bidrar med marschaller till en symbolisk summa. Nere vid sjön står sedan Röda Korset och Brukshistoriska föreningen och säljer dessa till byborna – pengarna som samlas in går till föreningarnas lokala projekt som genomförs i byn.   

Ljuskvällarna blir ett stämningsfullt avslut på sommaren. Här får vi en chans att umgås under mysiga former – samtidigt som vi samlar in pengar för lokal vinning. Det skapar en gemenskap som håller i sig hela året. Det tycker vi känns riktigt bra!