Vårt engagemang: Röda Korset

bild3

Vårt engagemang: Röda Korset

För oss på ICA Supermarket Forshaga har Röda korset varit en given samarbetspartner i många år. Det känns bra att deras verksamhet jobbar för att hjälpa till på en lokal nivå. Därför föll det sig naturligt för oss att satsa lite extra i samband med vårt 100-årsfirande. Tillsammans kan vi som lokala aktörer i Forshaga hjälpa till att göra skillnad.

Vi har sedan en lång tid tillbaka varit med och stöttat Röda Korsets verksamhet i Forshaga. Nu när ICA fyller 100 år ville vi fira detta med ett utökat samarbete. Tillsammans med deras lokalförening har vi planerat en rad olika aktiviteter som kommer ske löpande under hela året.

Vårt engagemang består i att för det första ha representanter från Röda Korset på plats i butik ett antal dagar varje vecka. Här ges kunderna information om verksamheten i Forshaga, samt möjlighet att skänka pengar i våra utplacerade bössor. Detta kompletteras sedan med en stor, utannonserad, klädinsamling i anslutning till butiken. Våra efterfrågade banankartonger säljer vi till kunderna och informerar samtidigt om att alla pengar går oavkortat till lokala insatser. Våra nyinstallerade tomglasautomater ger dessutom kunderna möjlighet att donera panten till Röda korset. Vi hjälper även deras lokala second hand-butik med bärkassar samt tips på hur butiksinredningen kan hjälpa till att visa upp deras varor på bästa möjliga vis. 

Vi tycker det känns riktigt bra att bidra till Röda Korset. Vi är båda stora aktörer som kan göra skillnad på en lokal nivå. Vi har ett gott samarbete idag och målet är att vi ska fortsätta stötta deras verksamhet i Forshaga.