Vår historia

Handla där du bor, bättre än du tror!

1985 kom Christer till den lilla kvartersbutiken i Älvsjö, sedan dess har butiken vuxit och utvecklats i takt med vad Älvsjöborna efterfrågat. Från att ha varit en liten Konsumbutik med många trånga varugångar och ett begränsat sortiment har vi idag en ljus och luftig butik med brett sortiment och stoltserar med vår ICA-logga.

Idag drivs ICA Älvsjö av Familjen Dahl, där pappa Christer är entreprenören. Christer började sin karriär som 13-åring när han jobbade extra i en ICA-butik på somrarna. ”Jag tyckte om att jobba med kunder och service”, berättar han. Som 22-åring blev han anställd som butikschef i en liten Konsumbutik och 1990 blev han den allra första Coop-franchisetagaren. 2010 bestämde han sig för att bli en ICA-handlare istället, ”Nu kan vi bygga en modern butik som är lokalt stark” sa han.

Martina, lillen i familjen, har sedan 2018 varit butikschef. Hon började jobba för pappa Christer vid 14 års ålder och har efter sina ekonomi- och marknadsföringsstudier på universitet, både Sverige och utomlands, arbetat inom familjeföretaget.

Alexander, den äldre brodern och nytillskottet, anslöt sig till familjeföretaget maj 2022 efter tolv år som projektchef och driftingenjör inom VVS- och fastighetsbranschen. Alexander axlar idag rollen som butiks- och fastighetschef.

Vår affärsidé

… är att genom kvalitativ service erbjuda ett komplett och inspirerande sortiment till ett trovärdigt pris för kunden att göra sina varje-dags-inöp.

Vår vision

… är att bli en av Sveriges ledande upplevelsebutiker, där människan, färskvaror, inspiration och måltidslösningar står i fokus.