Vårt engagemang: Full fart utför

bild3

Vårt engagemang: Full fart utför

I samarbete med vår lokala skidbacke Bollekollen genomförde vi i vintras ett projekt tillsammans med skolorna i vår kommun där samtliga 10 och 11-åringar fick chansen att lära sig åka skidor utan kostnad.

Idén kom upp när jag träffade en av de eldsjälar som engagerat sig för att skaka liv i den gamla skidbacken som varit stängd under lång tid. Vi ville båda göra något ihop för kommunens barn och ungdomar. Det finns många som aldrig får prova att åka skidor för att det kostar pengar.

Vi började med att besöka skolorna och pratade med rektorerna och fick mycket positiv respons. Vi fick rådet att rikta oss till åk 4 och 5. I den åldern har man tillräckligt bra motorik men är inte så känslig för att ramla inför sina kompisar. Sedan hade vi en hektisk tid när vi skulle lösa allt praktiskt. Bara att låna ihop utrustning till alla var ett stort jobb.

250 barn fick en heldag 

Under två dagar i januari tog vi emot fyra skolor, två varje dag och totalt hade vi 250 barn i backen. Barnen bjöds på en heldag och då ingick liftkort, skidhyra, transport till och från backen, korvgrillning samt skidskola med utbildad instruktör.

Vi fick hjälp av många ideella krafter den här dagen och kommunen var med och ordnade med transporterna. Det blev succé och en otroligt rolig upplevelse för alla inblandade!

Bra respons från föräldrar 

Det som jag är mest nöjd med är att vi gjorde en insats för våra barn ungdomar och att ingen behövde lämnas utanför på grund av föräldrarnas ekonomiska förutsättningar. Vi fick fantastisk respons från nöjda föräldrar efteråt. Vi planerar redan för att göra samma sak nästa år och sikar på att bli den första kommunen som ger alla barn en gratis skiddag varje år.

Calle Prammefors, handlare ICA Nära Bollebygd

banner_ica100