Bredd viktigare än elit för ICA Maxi Värmdö

Bredd viktigare än elit för ICA Maxi Värmdö

Som lokal aktör gör vi på ICA Maxi Värmdö gärna så mycket vi kan för att flera föreningar och ungdomar får bättre möjligheter att utöva sin favoritidrott och därför stöttar vi lokala föreningar och idrottsklubbar. Parallellt med dessa samarbeten kommer mycket ansvar. Ett ansvar att välja bland vilka föreningar vi stöttar, vilka utövare vi stöttar och vilka värderingar vi vill upphöja. Därför har vi en egen sponsringspolicy.

Vår egen sponsringspolicy

Fastslår att de lag och föreningar som vi samarbetar med bedriver idrott med fokus på bredd, inte toppar sina lag, inte har några akademilag, inte delar in barn efter kunskapsnivå och att alla får spela matcher.

kub1
kub4

Vi har märkt av en växande elithets bland föreningar i vårt närområde. Vi såg att den kröp allt lägre ner i åldrarna och vi upplevde inte att det var barnen som själva drivit fram den. Vi tycker att barn och ungdomar som idrottar ska koppla ihop träningar, matcher, cuper och läger med glädje, kamratskap och sunda vanor. Inte prestationskrav eller känslor av att inte duga till. 

Så ni ställer krav på era samarbetspartners så att de inte ställer krav på barnen?

Ja, så fort vi fick idén till vår sponsringspolicy så skrev jag snabbt ner ett förslag. Efter det fick alla de föreningar som vi arbetar med vara med och skruva i formuleringar och bidra med sina tankar. Det tog några månader från tanke till färdig sponsringspolicy men sedan dess har de föreningar vi samarbetar med jobbat efter den. 

Vad får ni för feedback om arbetet? 

Glädjande för oss är det väldigt mycket positiva kommentarer från både kunder och föreningar.

Det löpande arbetet då, hur går det till?

Ja, att få alla föreningar att skriva under policyn var ingen match, men att i alla led få alla delar av en förening att jobba efter den kan vara klurigare. Där har både vi och styrelserna ett viktigt informationsarbete att göra gentemot alla ideella ledare och inte minst medlemmar.

Därför har vi som ett steg i det löpande arbetet valt att istället för att bara sätta vår logga på idrottsplatserna för de föreningar vi sponsrar, valt att sätta upp skyltar där vår sponsringspolicy kortfattat beskrivs.

Varför känns det här arbetet viktigt för er?

Vår sponsringspolicy är ett konkret sätt som jag som handlare kan påverka samhället i en bra riktning. Vi skulle aldrig vilja hoppa av eller avstå från att sponsra ungdomsidrott helt, men gör det på våra villkor, på villkor som vi tror på och på värderingar vi hoppas alla kan skriva under på.


banner_ica100