Hållbarhet på Maxi Ronneby

På Maxi Ronneby jobbar vi systematiskt med att skapa engagemang och interagera hållbarhetsfrågor i vårt dagliga arbete. Här är några exempel på vårt arbete kopplat till hållbarhet.

Redig Mat från Trakten

Redig Mat från Trakten är ett unikt samarbete vi har tillsammans med LRF. Huvudråvaran i produkter med denna märkning är producerad i Blekinge, Småland eller Öland. Mitt i butiken har vi alltid samlat ett urval av våra Redig Mat-produkter för att du enkelt ska kunna hitta Redig mat.

Läs mer om Redig Mat från Trakten

Miljösmart butik

Vi är certifierade enligt ”ICAs kriterier för en miljösmart butik”. Kriterierna bygger på miljölagstiftningen och ICAs mål för att minska klimatpåverkan. Tillsammans med vår miljöcoach har vi satt tydliga mål på hur vi ska minska vårt svinn, hur vi miljömedvetet tar hand om avfall, hur vi kan minska vår elförbrukning och många andra delar för att minska vår klimatpåverkan.

Läs mer om vad det innebär att vara en Miljösmart butik

White Guide Green

White Guide Green är en tävling och guide som bedömer hur landets matbutiker arbetar med hållbarhet kopplat till mat och dryck. Vi är stolta över att uppnå nivå 4 i deras bedömning med motiveringen "ICA Maxi Ronneby fortsätter att leverera när det kommer till hållbarhet. På instagram får vi följa butikens miljöarbete, bl.a. vad gäller nya miljövänliga förpackningar och hur vi tillsammans motverkar matsvinn. Detta syns även i butiken, där köket tar till vara på mat med kort datum. Mitt i kundvarvet – på den bästa säljplatsen – hittar vi det lokala sortimentet märkt med REDIG MAT. Vid tillfälle bjuds även de lokala leverantörerna in till ett butiksevent där de får prata med kunderna och bjuda på sina produkter."

Läs mer om White Guide Green