Samhällsmedborgare

Vi är mycket stolta över våra samarbeten med organisationer där vi tillsammans bidrar till en bättre morgondag.

På ICA Maxi Nacka värnar vi extra mycket om barn och ungdomar i kommunen och i vårt närområde. Vi vill finnas som ett värmande stöd för de, som vissa perioder i livet, har behov extra hjälp. Tack vare våra engagerade kunder kan vi tillsammans sprida glädje och hjälpa till där det behövs. Tillsammans skänker vi allt från kläder, mat och pengar till behövande i vårt geografiska närområde.

Stockholm Stadsmission

Vi arbetar för ett mänskligare samhälle genom social omsorg, arbetsintegration och utbildning. Målet är att främja delaktighet oavsett ekonomi och bakgrund och att förebygga utanförskap.

Läs mer

Maskrosbarn

Maskrosbarn jobbar för att barn mellan 13-19 år ska få chans att berätta om sina svåra hemförhållanden, kanske för allra första gången. Vi erbjuder långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv.

Alla barn har rätt till sin barndom.

Läs mer

Barncancerfonden

Barncancerfonden bekämpar barncancer, med målet att varje drabbat barn ska överleva och leva ett gott liv. Barncancerfonden finansierar forskning som möjliggör effektivare och mer skonsamma behandlingar som är elakare mot cancern men snällare mot barnen, samt erbjuder stöd för drabbade familjer och barncanceröverlevare i hela landet. Tillsammans arbetar riksförbund och lokala föreningar för att bidra till en positiv utveckling inom alla områden som rör barncancer. 

Läs mer

Barndiabetesfonden

Barndiabetesfonden stödjer forskning som syftar till att förebygga, bota eller lindra diabetes hos barn och ungdomar.

Läs mer

En frisk generation

En Frisk Generation är en ideell förening vars verksamhet bidrar till att bryta trenden med ojämlik hälsa genom att ge alla familjer möjlighet till en aktiv gemenskap. En gemenskap som inte baseras på specifika färdigheter, pengar eller prestation - här kan alla vara med. Vi erbjuder kostnadsfria hälsofrämjande familjeaktiviteter, två gånger i veckan vid minst 70 tillfällen, under ett skolår.

En Frisk Generation är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden organisation som tillsammans med kommuner, företag och organisationer arbetar för en mer jämlik hälsa för alla.

Läs mer

Rosa Bandet

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syftet att samla in pengar till forskning, sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas, samt påverka beslutsfattare i viktiga frågor.  

Läs mer

Röda korset

Det rosa bandet är den internationella symbolen för kampen mot bröstcancer. Bröstcancerförbundet säljer sedan 1994 originalbandet under den internationella bröstcancermånaden oktober, även kallad Rosa Oktober. Intäkterna från Bröstcancerförbundets rosa band är öronmärkta till bröstcancerforskning.

Läs mer

Städa Sverige

Vi jobbar tillsammans med lokala föreningsungdomar för ett skräpfritt Sverige. Vi är i djuren och naturens tjänst när vi utför våra miljöprojekt. Mest välkänd är vår kampanj med de gula säckarna längs Sveriges vägar, men vi arbetar också med andra projekt som Stad & kommun, kust, natur & älv och vatten.

Läs mer

Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris med syftet att samla in pengar till svårt sjuka barn och deras familjer. 

Läs mer

Aja baja cancer

AjaBajaCancer är en ideell förening som underlättar vardagen för barn som drabbats av cancer och deras familjer.

Läs mer