Bättre mat på alla idrottsevenemang

Bättre mat på alla idrottsevenemang

Utbudet i kiosker på idrottsevenemang är ofta begränsat, enkelriktat och ohälsosamt. Ur den vetskapen föddes en tanke om att hitta ett koncept som gör det smidigt för idrottsföreningar att kunna erbjuda schystare mat till aktiva barn och ungdomar i sina kiosker.

Vårt engagemang: Idrottskiosken

Vi kommer erbjuda föreningar på orten att enkelt köpa in hälsosamma alternativ till sina kiosker på cuper och andra arrangemang genom att skapa en landningssida i vår onlinebutik (för företagskunder) kallad idrottskiosken.

Varifrån kom idén till idrottskiosken?

Idéen kom från att vi som är både idrottsföräldrar och butikspersonal såg ett problem och en lösning på en och samma gång. Utbudet i kiosker på idrottsevenemang är ofta sockerstinnt och inte så mättande. Det är varken något vi vill att våra barn ska hålla igång på under en dag med flera matcher eller aktiviteter och inte heller något vi önskar oss när vi är där och hejar på. Vi kände att vi som stormarknad verkligen kunde lösa ett problem här. Vi kunde hjälpa idrottsföreningarna på orten att erbjuda schystare mat i sina kiosker.

Hur kommer idrottskiosken att fungera

Det kommer att finnas en landningssida kallad idrottskiosken i vår onlinehandel mot företagskunder. Där ska det enkelt gå att välja olika paket, baserat på storlek av arrangemang som ens kiosk ska finnas på. Självklart ska man kunna välja om inköpet ska köras ut direkt till idrottsevenemanget eller om föreningen vill komma och hämta i butiken.

Innehållet kommer att vara mättande och mer hälsosamt än det utbud vi ser på idrottsarrangemang idag och Ica-dietisterna tittar också på om paketen ska kunna innehålla ingredienser till smoothies eller liknande.

Vår förhoppning är att idrottskiosken ska vara igång och fungera

 

banner_ica100