Hur kan ICA Maxi Kungälv vara billigast?

Vi på ICA Maxi Kungälv har förstått att alla inte har kännedom om våra ständigt låga ordinariepriser. Många kopplar ihop ICA med ordet kvalitet, vilket vi är mycket stolta och glada över. Dock kan ordet kvalitet ibland innebära att man tror att en ICA-butik är dyr.

På ICA Maxi Kungälv har vi ständigt låga ordinariepriser. Vi är en lågprisstormarknad och vår affärsidé är att du som kund varje dag, året runt, kan handla billigt hos oss. Självklart har även vi konkurrenskraftiga kampanjpriser varje vecka, men vi har valt att fokusera vårt prisarbete på ständigt låga ordinariepriser.

På ICA är varje ICA-butik, till skillnad från centralt styrda kedjor, sitt egna lokala företag med egen lokal ägare. Det medför i sin tur att varje ICA-butik, varje lokal ägare, får sätta sina egna priser till sina kunder på orten.

Ända sedan ICA Maxi startade i Kungälv har vi haft ett tydligt, transparent och ärligt prisarbete – vi vill erbjuda Kungälvsborna ständigt låga ordinariepriser.

Frågor och svar om vårt prisarbete i Kungälv

Hur jobbar ICA Maxi Kungälv med prissättning?

Många andra butiker arbetar med sina priser utifrån den så kallade högt-och-lågt-strategin. Denna strategi innebär att man har ständigt höga ordinariepriser men lockar till butiken genom att kraftigt sänka priset på vissa få varor och gör om dem till kampanjvaror. I strategin ingår också att ha lågt pris på de få varor som man som kund handlar ofta och kan priset på. Självklart kan ingen av oss hålla alla priser i huvudet, vilket butiker kan dra nytta av i prissättningen av varors ordinariepriser. Det som är viktigt att tänka på som kund är att det är hela kassens pris med alla varor i som är det viktiga.

På ICA Maxi Kungälv har vi ständigt låga ordinariepriser, både på de varor man kommer ihåg priset på samt de varor man inte kommer ihåg priset på. Även vi har konkurrenskraftiga kampanjpriser varje vecka, men i vårt prisarbete fokuserar vi på att erbjuda dig som kund ständigt låga ordinariepriser. Vi jämför ständigt våra priser med våra konkurrenter. Om konkurrenterna skulle sänka sina priser så agerar vi på det så snabbt vi kan.

Jag såg en vara där ni inte var billigare. Hur kan det komma sig?

Vi har över 15 000 matartiklar i sortimentet. Vi genomför regelbundet prisjämförelser med andra butiker. Det kan under kortare perioder förekomma att en konkurrent här i Kungälv har ett lägre ordinariepris på en viss vara men så fort vi upptäcker detta så agerar vi. Hör gärna av dig om du upptäckt att en vara har ett för högt ordinariepris i jämförelse med våra konkurrenter.

Hur kan man veta om en butik har höga eller låga ordinariepriser?

Gör så här… Tänk på tre saker som du har i skafferiet. Välj varor som du inte har en aning om vad de kostar. Välj varumärken som finns i alla butiker som du vill jämföra. För att kunna göra en rättvis prisjämförelse är det avgörande att varan du jämför är exakt samma i alla butiker. Det vill säga av samma märke, storlek och smak. Om någon butik har en kampanj på just den varan så jämför ordinariepriset som står angivet. Idag är det enkelt att jämföra priser online. Våra låga priser hittar du på maxionline.se och när PRO jämför är vi inte bara billigast i Kungälv, utan billigast i Sverige.

Vi är vädlgit stolta över att vi på ICA Maxi Kungälv har utnämnts till Sveriges & Kungälvs billigaste matbutik online och i butik 2019, 2020, 2021, 2022 & 2023! Besök oss i butik eller handla på www.maxikungälv.se