Billigast på frukt och grönt

Det här är för alltid!

Det var i början av mars som ICA Maxi i Kungälv gjorde sin stora prisoffensiv på frukt och grönt. Sänkta inköpspriser från ICA Sverige möjliggjorde att butiken kunde nå sin högt satta ambition att alltid vara billigast på frukt och grönt.

Sofie Klingberg VD på ICA Maxi i Kungälv, hur går er frukt- och gröntkampanj?Vi har ingen frukt- och gröntkampanj! Däremot har vi gjort en ordinarieprissatsning på frukt och grönt. Vi har en ambition att alltid vara billigast på hela frukt- och gröntsortimentet. Den här ordinarieprissatsningen är för alltid.

Hur har det gått då?
Det har gått jättebra. Priser går upp och ner nästan dagligen men vi har säkerställt en arbetsmetod som gör att kungälvsborna kan känna sig trygga med att vi alltid har de bästa priserna på frukt och grönt. Vi gör noggranna prisundersökningar varje vecka.

Ni hade ju redan innan denna prissänkning flera gånger blivit utsedda till Sveriges billigaste matbutik. Varför sänker ni priset på just frukt och grönt?
Frukt och grönt är kanske den viktigaste avdelningen i hela butiken. Vi behöver alla äta mycket frukt och grönt för att må bra. Men vi får ofta höra av kungälvborna att just frukt och grönt generellt är dyrt. Därför har vi under en längre tid funderat på att sänka priset på just den här kategorin.

Illustration

Maxi Kungälv sänker priserna!

"Trots att vi flera år i rad blivit utsedda till Sveriges billigaste matbutik så fortsätter vi investera i lägre matpriser. Nu sänker vi återigen priserna på ICA Maxi Kungälv och den här gången fokuserar vi framförallt på frukt och grönt", säger Sofie Klingberg, VD på ICA Maxi i Kungälv.

Det var för några veckor sedan som ICA Sverige meddelade att de nu miljardinvesterar i lägre priser och att ICA-butikerna därmed kommer att få lägre inköpspriser. "Det var en mycket välkommen nyhet för oss", säger Sofie.

Men varför är detta en bra nyhet för Kungälvsborna?
"Jo, för trots att vi redan är billiga så kommer vi nu att sänka våra ordinariepriser så att vi blir ännu billigare. Och den här gången kommer vi framför allt investera rejält i ordinariepriserna i vår frukt- och gröntavdelning."

Men priset på frukt och grönt varierar ju kraftigt vecka för vecka, hur vet ni att ni är billiga på frukt och grönt?
"Vi har stenkoll på våra konkurrenters priser. Varje vecka analyserar vi våra konkurrenters priser så att vi kan säkerställa att vi är billigast", säger Sofie.

"Vi vill alltid vara billigast - det är sådana vi är", säger Sofie och brister ut i ett härligt leende.