JTL-program

Junior Teamledare på ICA Maxi Kungälv

Illustration

Junior Teamledare 

Positionen som junior teamledare har du under tjugo månader och ger den som vill möjlighet att bygga en karriär hos oss på Maxi Kungälv och praktisk erfarenhet av att leda och driva team i daglig drift. 

Under anställningstiden varvas praktiskt arbete på våra olika avdelningar med utbildningsprogram i ledarskap och drift, interaktiva webbutbildningar, teoretiska utbildningar, mentorskap och studiebesök tillsammans med medarbetare i samma roll. 

Under programmet kommer du att ha fem olika placeringar inom butiken och därmed få en bred kompetens och möjlighet att leda olika team med målet att lära dig verksamheten från grunden och bygga nätverk inom företaget. Du kommer att tränas inom driftsrelaterade arbetsuppgifter men huvudsakligt fokus kommer att ligga på att utveckla och träna ditt ledarskap och din förmåga att kommunicera, motivera och nå resultat.

Du kommer att ha stor möjlighet att själv påverka inom vilka områden och de personliga egenskaper du önskar utveckla. 

Är du intresserad av att söka till vårt JTL-program?

Håll utkik under fliken "Lediga jobb" där vi annonserar ut varje gång vi har en ledig JTL-tjänst! 

Vi finns med dig längs vägen!

Du vår välkommen att läsa våra intervjuer från medarbetare som har gått utbildningen!

Nedan får du ta del utav intervjuer från medarbetare som genomgått  utbildningen

Rebecca Josefsson

 ...deltog i JTL-programmet 2015-2017. Arbetar nu som Butikschef på ICA Maxi Kungälv

 

Intervju med Rebecca Josefsson

”Jag började JTL-programmet 2015 och var klar 2017. Det var en otroligt lärorik och givande tid. Upplägget med olika rotationer på avdelningar runt om i huset gjorde att jag fick med mig mycket kunskap och öva på mitt ledarskap i flera olika team. När jag var klar med programmet fick jag chansen att axla en Säljledarroll i Hälsa & skönhet som efter en period ledde till att jag fick tjänsten Teamledare Färskvaror och därefter landade jag i tjänsten Försäljningschef Färskvaror. Jag fick under JTL-programmet vara med på många lärorika utbildningar, både interna och externa som har hjälpt mig i min utveckling och där jag också har skapat nätverk med personer i andra butiker som jag än idag har kontakt med i min yrkesroll. Jag är i dagsläget Försäljningschef för avdelningarna Frukt & Grönt/Hälsa & Skönhet/Blommor, har slutfört min FLU (företagsledarutbildning) och är på god väg mot mitt slutgiltiga mål; att en dag få driva en egen butik.

Jag rekommenderar alla som vill ta nästa steg i sin utveckling att söka till JTL-programmet. Det ger stora möjligheter att på kort tid lära sig mycket av butiksdrift och ledarskap. Det är viktigt att ha ett självdriv i utbildningen då det är en själv som kan göra skillnad - har du ett engagemang, driv och är nyfiken finns det mycket att lära sig för den som vill.”

Julia Molter

 ...deltog i JTL-programmet 2022-2023, arbetar nu som Teamledare för online

 

Intervju med Julia Molter 

”Jag ÄLSKADE tiden som JTL och allt som JTL:en får vara med på och göra. Det var verkligen den perfekta vägen in i butiksvärlden och jag fick se alla olika avdelningar och vilken betydelse de har för butikens helhet. Man är fyra månader på varje avdelning och varje period var fullspäckad med utmaningar samt nya saker att ta sig an vilket gjorde att man hinner lära sig så mycket. Det jag tar med mig mest ifrån min tid som JTL är absolut förtroendet jag fick från alla och att jag kände att min roll som JTL är betydelsefull för alla avdelningar. Alla handledare i programmet vill hjälpa en i sin personliga och karriärmässiga utveckling och ser till att man får ut det mesta av perioden. Sen vill jag också nämna de interna och externa utbildningarna man som JTL får vara med på – kunskap som man har användning av i hela livet.

Den jag skulle rekommendera att söka JTL programmet är egentligen alla men framförallt den som vill öva sitt ledarskap, växa i sig själv och kanske till och med driva sin egen butik i framtiden. Programmet är för den drivna och motiverade personen som gillar fart och fläkt, men som samtidigt vill jobba på ett utav de roligaste jobben någonsin. Vi är ett gott gäng som är svårt att ogilla helt enkelt. ”