Lokala engagemang: Barnens köksträdgård

Lokala engagemang: Barnens köksträdgård

Hos oss på Maxi ICA Stormarknad i Karlstad har vi länge velat hitta ett sätt att göra skillnad i samhället och liksom bredda våra samarbeten till att göra ännu mer nytta. Som mataffär kan vi påverka kännedom och kunskap om mat och var den kommer ifrån. Kunskap som vi märkt verkar vara på väg att gå förlorad idag. Varför väljer vi bort fullt ätbara grönsaker på grund av en unik form eller bucklor i skalet? Måste gurkan vara rak för att vara god? Därför startade vi Barnens köksträdgård, en plats där Karlstads förskolebarn lär sig om matens väg till faten. Och vuxna också såklart.

Hur mat blir till – i Barnens köksträdgård

I Barnens köksträdgård får förskolebarn tillsammans med trädgårdsmästare i Mariebergsskogen så, plantera och skörda under en hel säsong. ICA Maxi Karlstads kunder kan välja att bidra till verksamheten i Barnens köksträdgård genom att skänka sin pant.

Skördeveckan

Septembers stora evenemang i Barnens köksträdgård är Skördeveckan där alla Mariebergsskogens besökare får se och höra om grönsaker och kryddor, där vi delar med oss av inspiration och smaker. Man kan också gå tipspromenad och testa sina kunskaper. 

Måste gurkan vara rak för att vara god?

Frukt och grönsaker väljs ibland bort om de inte har de förväntade formerna. Men måste gurkan vara rak för att vara god? Självklart inte. Därför anordnar vi en tävling under skördeveckan där vi utmanar våra kunder att tävla med sina vackraste, mest unikt formade grönsaker. Helt enkelt - den roligaste grönsaken.