Maxi ICA Stormarknad Karlstad

Miljön är viktig!

Vi arbetar kontinuerligt med att bli så miljösmarta som möjligt. Vi är bland annat Svanenmärkta som butik. Detta märker du som kund genom dörrar på alla kylar och frysar, plastpåsar av förnybar råvara och klimatsmart värme. Bakom kulisserna så källsorterar vi, belysning med rörelsesensorer och Svanenmärkta rengöringsmedel.

Svanenmärkt

Svanenmärkt

Vi arbetar kontinuerligt med att bli så miljösmarta som möjligt. Vi är redan Svanenmärkta och miljömärkta enligt Miljöbyggnad nivå silver. Detta märker du som kund genom dörrar på alla kylar, plastpåsar av förnybar råvara och klimatsmart värme. Bakom kulisserna så källsorterar vi, belysning med rörelsesensorer och Svanenmärkta rengöringsmedel.

Fairtrade

Fairtrade

Väljer du Fairtrade-märkta produkter skapar du möjligheter till förändring. Du bidrar till att odlare och anställda, med egen kraft, kan förbättra sina arbets- och levnads-villkor. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft – med syfte att skapa förändring och utveckling.

Ät snart

Ät snart

Vi tycker att det är onödigt att slänga mat som fortfarande går att äta - därför sänker vi priset på varor som snart går ut i datum. Vi har en kylkista vid färskvaruavdelningen där vi lägger dessa varor så du smidigt och enkelt kan hitta dessa varor, och spara på miljön & plånboken.

KRAV-märkt

KRAV-märkt

KRAV-märket visar att en vara är ekologiskt producerad. Det betyder att den är producerad med hänsyn till naturen, klimatet, djuren och människorna. KRAV bildades år 1985 för att skapa en miljö-märkning som alla kunde lita på. Föreningens mål är att fler ska köpa och sälja KRAV-märkta produkter. KRAV arbetar med att utveckla regler, samarbeta med andra länder och lära ut hänsyn till naturen, klimatet, djuren och människorna. KRAV är en ekonomisk förening. Medlemmarna i föreningen är organisationer och företag. De beslutar om föreningen KRAVs utveckling. Medlemmarna arbetar för både konsumenter och producenter. KRAV är mer än EU-ekologiskt. EU har regler för ekologisk produktion. Produkter som är tillverkade enligt dessa regler kan få miljö-märkningen EU-ekologiskt och får kallas ekologisk. Alla KRAV-märkta produkter är tillverkade enligt EUs regler. Men KRAV har också egna regler, som är hårdare än EUs regler. Dessutom har KRAV regler för fler olika produkter än EU, till exempel vild-fångad fisk. KRAV har också regler för butiker och restauranger.