Laktosfritt & Mjölkfritt på Maxi ICA Stormarknad Karlskoga

När vi talar om laktosfritt och mjölkfritt menar vi de livsmedel som inte innehåller något mjölksocker eller någon mjölk överhuvudtaget.

Laktosintolerans och mjölkallergi innebär förenklat en större eller mindre överkänslighet mot mjölksocker och mjölkprotein i mjölk. För att undvika olika symptom eller allergiska reaktioner får den intolerante eller allergiske minska, eller helt utesluta sitt intag av mjölkprodukter.

Laktosfria produkter

Vi på ICA Maxi i Karlskoga kan erbjuda dig som laktosintolerant ett stort utbud av laktosfria produkter. Dessa laktosfria produkter fungerar lika bra för dig som är intolerant som för resten av familjen och de kan med fördel användas till all sorts matlagning.

Förutom laktosfri mjölk hittar du även bland ICAs egna produkter dina dagliga livsmedel till matlagning som laktosfri crème fraiche, gräddfil,  matlagningsgrädde och vispgrädde. Vårt tips: Laktosfri grädde tar lite längre tid att vispa upp än vanlig grädde, lättare går det om den är kylskåpskall när den vispas.

Här på ICA Maxi Karlskoga hittar du även flera av ICAs egna produkter för en helt laktosfri frukost. Laktosfri yoghurt finns med smak från frukter och bär eller som en helt naturell yoghurt. Vi har även en laktosfri drickyoghurt för de snabbare frukostarna eller mellanmålen. Önskar du laktosfri ost på smörgåsen kan du andas ut, alla hårdostar som lagrats mer än tre månader är nämligen helt laktosfria.

Laktosfria produkter
Laktosfria produkter

Vårt sortiment av laktosfria produkter: Kom gärna in i butiken för att se vårt breda sortiment av laktosfria produkter.

Laktosfritt
Laktosfritt sortiment

Huvuddelen av vårt laktosfria sortiment hittar du i vår mejeriavdelning.

 

Mjölkfria produkter

Är du eller någon i familjen allergisk mot mjölkprotein kan vi på ICA Maxi i Karlskoga erbjuda ett sortiment som passar utmärkt som ersättare till mjölk. Solhavredryck gjord på havre finns i naturell smak, med choklad eller med vanilj. Passar lika bra till frukost som till middag eller mellanmål. Solhavre finns även som en matlagningsbas för krämiga såser och grytor. Sojadryck, tillverkad av sojabönor, är också ett alternativ. Den serveras allra bäst kylskåpskall.

Mjölkfria produkter
Mjölkfria produkter

Vårt sortiment av mjölkfria produkter: Kom gärna in i butiken för att se vårt breda sortiment av mjölkfia produkter.

Mjölkfritt
Mjökfritt sortiment

Vårt mjölkfria sortiment hittar du bland annat vid frukt och gröntavdelningen, bredvid Maxiköket. Vi har även en del varor i vår mejeriavdelning i hyllan för laktosfritt.

Laktos & mjölkfria recept

Vill du laga mat som inte innehåller laktos eller mjölkprotein? Det är inte så svårt som det kan låta. När du väl har lärt dig vilka livsmedel som innehåller mjölkprotein och vilka ersättare som fungerar, är det faktiskt ganska enkelt. För att förenkla vardagen för många med intolerans och allergier har vi tagit fram alternativa ingredienser i nästan alla våra recept på ica.se. Så att du kan känna dig säker när du lagar mat till dig själv eller familjen. Här följer några tips på efterrättsrecept som är helt laktosfria.

3 recept